lauantai 13. maaliskuuta 2010

Hiihtoloma ja kennelyskä

Torstai-iltana 18.2.10 oltiin Robinin kanssa menossa pommarin treeneihin. Oli viimeinen kerta rally-tokokurssia. Ulkona ovenavausta odotellessa Robin yskähteli muutaman kerran. Portaissa matkalla alas, se alkoi yskiä toden teolla. Jäimme hetkeksi alatasanteelle odottelemaan loppuuko yskä, mutta katsoin sitten parhaaksi poistua paikalta.

Ulkona yskä vain yltyi, lämpimässä autossa taas loppui. Kotiin päästyämme yskänpuuskat tulivat aina, kun Robin innostui jostain. Muuten se oli ihan ok.

Aamulla yskä alkoi taas ulkona. Lisäksi, Robin ei syönyt ruokaansa ja oli ihan vetämättömissä. Hiihtoloman ja illemmalla koittavan reissuunlähdön vuoksi katsoin parhaaksi viedä Robinin lääkäriin. Kuumetta piskillä olikin sitten ihan reilusti: 40,2 astetta. Diagnoosiksi tuli kennelyskä ja mukaan, lähinnä juuri reissuunlähdön takia varmuuden vuoksi, antibiootit ja yskänlääke. Lääkäri kehotti viettämään hiihtolomaa koiran kanssa sohvalle takan ääreen käpertyneenä, molempien nesteytyksestä huolehtien ;)

Illansuussa päästiin sitten matkaan kohti lappia. Yöksi jäätiin Cumulus Jyväskylään, jossa olikin sangen mielenkiintoinen ratkaisu koiravieraiden sisäänkäynniksi: ainut kulkureitti oli suoraan läpi ravintolan :O Robinille ei maistunut iltaruuastaan kuin muutama nappula.

Robin ei aamullakaan syönyt, joi kuitenkin. Kuume tuntui hiukan laskeneen, en kuitenkaan mitannut. Lauantaipäivä menikin sitten autossa istuen. Robin voi hyvin ja matkusti ihan tyytyväisen oloisena laina-Sprinterin jatko-ohjaamon lattialla.

Ylläkselle päästiin lauantai-iltana klo 21 tasan. Matkaan Jyväskylästä meni syömisineen, kaupassa käynteineen, kahvi- ja pissataukoineen 11 tuntia. Perillä oli k-y-l-m-ä: -29 astetta. Kamat kämppiin ja taloksi asettuminen pikaisesti. Lapset toiseen kämppään, aikuiset ja koirat toiseen. Ystäväpariskunnalla oli tiedossa, että Robinilla on kennelyskä, joka todennäköisesti tarttuu myös heidän koiraansa.

Koko viikon oli todella kylmä sää. Onneksi rinteessä oli lämpimämpi, niin lapset pääsivät mäkeen Ylläsjärven puolelle. Äkäslompolossa, missä vuokramökkimme oli, oli taas niin kylmä, että Robinia oli vaikea saada ulos edes tarpeiden tekoa varten. Pari minuuttia ulkona ja se alkoi klenkata kolmella jalalla, koska tassut jäätyivät :(

Hassua kyllä, toinen reissussa ollut koira ei saanut kennelyskätartuntaa. Koirat joivat samasta kupista, pusuttelivat ja leikkivät kaiken päivää yhdessä, joten olin ihan varma tartunnasta. Mutta parempi tietysti näin :)

Ei kommentteja: