sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Uusi vuosi

Viime vuodenvaihteen tavoin, tänäkin vuonna järjestimme taloyhtiön yhteiset Uuden Vuoden juhlat. Mukana oli 4:n asunnon väki viidestä, muutamilla vierailla höystettynä. Robin riekkui siellä seassa, lähinnä viihdyttäen lapsia :)

Viime vuonna meillä pääsi käymään sellainen vahinko, että Robin lähti omien, sekä naapurin lasten kanssa raketteja räjäyttelemään pihalle. Se ei todellakaan pelkää paukkuja ollenkaan, päinvastoin: istui ihailemassa komeaa pauketta kaikessa rauhassa. No, tänä vuonna olin viisaampi ja osasin pitää sitä silmällä paremmin :) Lisäksi, uusi ilotulitelaki piti huolen siitä, että naapurinkaan lapset eivät päässeet itsekseen pihalle paukuttelemaan.

Lähdimme puolenyön aikaan porukalla Pikkukosken rantaan lähettämään naapurien hankkimat raketit, Robin joutui jäämään yksin kotiin. Jätin sen kuitenkin ihan hyvillä mielin, koska raketit ei ennenkään ole sen maailmaa heilauttaneet.

Olin ostanut koko perheelle suojalasit. Lapset tietysti vastustelivat, koska "ne on ihan idiootin näköiset". Pidin kuitenkin kiinni lasien käyttöpakosta ja taipuivathan lapset lopulta, kun ilmoitin kotiinlähdön olevan vaihtoehto suojalasien käytölle;)

Naapuri oli saanut kaikki isot patansa aseteltua hienosti maahan ja alkoi sytyttää niitä. Yhdestä padasta sitten lähtikin paukut maata pitkin. Yhtäkkiä mun jalkojen välistä lensi raketin osa ja osui suoraan Tytön reisiin. Toppahousut kärähtivät kahdesta kohtaa ja reisiin tuli aikuisen nyrkin kokoiset mustelmat ja onneksi vain ihan pienet palovammat. Poikakin, joka seisoi vieressä, sai raketin rippeitä jaloilleen, mutta hänellä oli farkut toppahousujen alla, niin räiskeet pysähtyivät niihin, eikä mustelmaa suurempaa vahinkoa tapahtunut. Täytyy sanoa, että pienillä vahingoilla tuli lapsille (ja miksei aikuisillekin) ISO opetus rakettien vaarallisuudesta.

Ei kommentteja: